Ebenci Klopédia

Kutyák a világ minden tájáról, fajták, sportok, mert kutya nélkül lehet élni, de minek. UPDATE: egy EP gyakornok 5 hónapja Brüsszelben

innen jöttök ti

Friss hús

  • Józsefné Nelli Bajj: Üdvözlök minden kutya tulajdonost,két kutyánk van, fehér lány és egy fekete fiú törpe uszkárok.mos... (2013.01.18. 17:48) Kutyanevelés - első napok az új otthonban
  • konaking: nekem is van, és nem bántam meg, csodálatos fajta. (2012.12.28. 08:40) Mudi (FCI: 238)
  • tandy96: Nagyon jó :) (2012.04.09. 10:46) Németjuhász rokonság I.
  • FeP: Nekem is amstaffom van, és borzasztóan szeretem. Hihetetlen mozgásigénye van, állandóan megy, kere... (2011.10.31. 16:23) Pitbull?
  • Woockie: @hatláb: mielott atnyergelsz, szerintem erdemes megismerned oket. :) az biztos, hogy nem problemam... (2010.12.04. 02:23) Csehszlovák Farkaseb (FCI: 332)

Öreg kutya, nem vén kutya

Iratkozz föl!

Jagdterrier (FCI: 103)

2008.11.29. 12:32 :: hatláb

Az első világháború után néhány aktív vadász kivált az akkoriban Németországban erős Foxterrier Klubból, hogy egy olyan fajtát alakítsanak ki, amelyet kizárólag a vadászatra szelektálnak. Így határozta el a tapasztalt vadászkutyatenyésztő-tudor Rudolf Frieß, Walter Zangenberg és Carl-Erich Grünewald, hogy egy fekete-cser vadászterriert fognak kitenyészteni. Fáradozásukat véletlenül jött segítség könnyítette meg: Lutz Heck állatkertigazgató 4 fekete-cser színű, tiszta foxterrier tenyészetből származó kutyát ajándékozott a nekik. Ezekkel az állatokkal alapították meg a Német vadászterrier fajtát (jagen=vadászni). Ebben az időben csatlakozott  prgramhoz Dr. Herbert Lackner. Együtt sikerült elérniük, hogy az ősi szálkásszőrű terrierek és a Welsh terrierek tudatos keresztezéssével megszilárdítsák az új fajta wesen-ét, azaz hogy szilárd és öröklődő kinézet és belső tulajdonságok jellemezzék ezt az új fajtát. A tenyésztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy egy sokféleképpen használható, energikus, ellenálló, jó vadászösztönű és vízkedvelő kutyát kapjanak. 1926-ban alapult meg az első jagdterrier klub, és mindmáig a legfontosabb a tenyésztésben a vadászatra való alkalmasság. Ugyan láttam én már agilityben jeleskedő német vadászterriert, azért még ma is leginkább kotorék munkára használják, és élessége, nagy vadászösztöne miatt nem való lakásba, kezdő kutyushoz, ölebként. Bátor, a fájdalmat szinte alig ismeri, de más kutyákkal nem feltétlenül jön ki jól, erős nevelésre van szüksége.

5 komment

Címkék: német bajor terrier jagdterrier 3. fajtacsoport vadászkutyák

A bejegyzés trackback címe:

https://ebenci.blog.hu/api/trackback/id/tr33696631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Édes, de a hangja miatt az ellenségemnek sem ajánlanám :-D Többi terrier mikor jön?
Az első bejegyzések egyike a terrierekről szólt, de csak általánosan:
ebenci.blog.hu/2008/09/04/vadaszkutyak_1

Ha sokan szeretnék, hogy legyen még sok terrier, természetesen írhatok még róluk, hiszen van mit :)
Nekem is volt szerencsém egyhez. Elképesztően okos, ember-jellemű idős hölgy volt. Öntörvényű, de nagyon ragaszkodó. Sajnos meghalt, rátámadt egy nála sokkal nagyobb és erősebb kóborra...
Ja, és a hangja tényleg durva. :)
nekem van egy hasonló kutyám. szörnyű hang(szerencsére itthon nem ugat), iszonyú bátorsága pedig abból áll, hogy az utcán leordítja a neki nem tetsző embereket és kutyákat. a séta lehetne kellemesebb.főleg ha jönnek, hogy milyen helyes kutya, ő meg erre vicsorogva ordít.