Ebenci Klopédia

Kutyák a világ minden tájáról, fajták, sportok, mert kutya nélkül lehet élni, de minek. UPDATE: egy EP gyakornok 5 hónapja Brüsszelben

innen jöttök ti

Friss hús

  • Melech Haolam: A Melech Ha'olam FCI kennelben Budapesten várható alom 2020 végén. Két saheli azawakhot importálta... (2020.04.14. 08:11) Azawakh (FCI: 307) - az anorexiás kutya
  • Józsefné Nelli Bajj: Üdvözlök minden kutya tulajdonost,két kutyánk van, fehér lány és egy fekete fiú törpe uszkárok.mos... (2013.01.18. 17:48) Kutyanevelés - első napok az új otthonban
  • konaking: nekem is van, és nem bántam meg, csodálatos fajta. (2012.12.28. 08:40) Mudi (FCI: 238)
  • tandy96: Nagyon jó :) (2012.04.09. 10:46) Németjuhász rokonság I.
  • FeP: Nekem is amstaffom van, és borzasztóan szeretem. Hihetetlen mozgásigénye van, állandóan megy, kere... (2011.10.31. 16:23) Pitbull?

Öreg kutya, nem vén kutya

Iratkozz föl!

Állatrendőrség

2010.05.20. 21:25 :: hatláb

Egyszázalékoljatok, adjatok, önkénteskedjetek, mezt ez egy jó dolog:

 

isztelt Szerkesztőség! 

Budapest utcáin feltűnt egy óriásplakát.

A plakát kiadója a Fehérkereszt Állatvédő Liga, adószámuk és 1%, valamint Állatvédelmi őrség – törvényesen az állatokért felirat látható azon. 

A messziről kecskének látszó, egyébként argentín dog fajtájú eb a pusztában, láncra kötötten ácsorog egy vashordó mellett. A kép távolabbi pontján Állatvédelmi Őrség feliratú autóba szállít be egy hátrabilincselt kezű embert egy egyenruhásnak látszó – de nem rendőr – másik személy.

Mi ez, ha nem önbíráskodás?

A plakát megtévesztő képet nyújt a magyar állatvédőkről. Mi nem erőszakos, önbíráskodó szervezetek vagyunk, nem rendelkezünk hatósági jogosítványokkal, nem tartóztathatunk le, nem hurcolhatunk el senkit! 

Ma Magyarországon nincs sem állatőrség, sem állatvédőrség (allatorseg.hu és allatvedorseg.hu weblapok elnevezései), sem állatvédelmi őrség.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényben felhatalmazást kapott a Kormány, hogy az önkormányzati állatvédelmi őrszolgálat létrehozására, működtetésére, feladat- és hatáskörére, valamint tagjaira vonatkozó részletes szabályokat rendeletben állapítsa meg, ám ez a rendelet még nem született meg. 

A Kormányrendelet megalkotása és az önkormányzati állatvédelmi őrszolgálatok létrehozása azonban nem függ 1%-os felajánlástól. A Kormányrendelet megalkotására nincs – és jogállami keretek között nem is lehet - döntő befolyása a Fehérkereszt Állatvédő Ligának. 

Ha a Kormányrendelet megszületik, kizárt, hogy az állatvédelmi őrszolgálat a plakáton vázoltak szerint működhessék: civil szervezet formaruháját viselő, hatósági jogkörben intézkedő, letartóztatást foganatosító szervezet Magyarországon nem jöhet létre! 

A plakát félelmet kelt, azt sugallja, hogy az állatvédelem képviselője bakancsos, egyenruhás ember, aki odamehet egy szerinte rosszul tartott állat tulajdonosához, és azt bilincsbe verve elviheti, törvényes eljárás nélkül.

A magyar állatvédelem nevében tiltakozunk!

A magyar állatvédő  civil szervezetek egyike sem hatóság, és nem szándéka az állattartók megfélemlítése.

A magyar állatvédelem nem rendelkezik – és a jövőben sem rendelkezhet – azokkal a jogosítványokkal és kompetenciákkal, amelyet a hirdető az állatvédőrségnek, állatőrségnek tulajdonít.

A plakáton olvasható felirat egyenes hazug: törvényesen az állatokért tenni a plakát sugallta módon törvénytelen. 

A plakát erőszakos, a közbiztonságot veszélyeztető magatartásra ösztönöz, megtévesztő  – azt sugallja, ha nekünk adod az 1%-odat, ez fog történni – egy blöff!

  

 
A reklámtörvény (2008. évi XLVIII. tv.) szerint:

Tilos az olyan reklám, amely erőszakos, illetve a személyes vagy a közbiztonságot veszélyeztető magatartásra ösztönöz.

Tilos a megtévesztő reklám. 

Megtévesztő reklám: minden olyan reklám, amely bármilyen módon - beleértve a megjelenítését is - megtéveszti vagy megtévesztheti azokat a személyeket, akik felé irányul, vagy akiknek a tudomására juthat. 

Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet alapján:

Aki erőszakot öncélúan bemutató reklámot tesz közzé, szabálysértést követ el. Öncélú a bemutatás, ha az erőszak bemutatását a reklám tárgya vagy témája nem teszi feltétlenül indokolttá. 
 

A Fehérkereszt Állatvédő Liga korábban már elhíresült civil állatvédelmi ombudsmanjáról, akinek szintén nincs hatósági jogosítványa – mégis ezt sugallja - és aki egy, a Magyar Köztársaság Alkotmányában meghatározott tisztség önkényes felhasználásával sérti a személyhez fűződő jogokat, mivel a névviselési jog sérelmét jelenti különösen, ha valaki jogtalanul más nevét használja, vagy jogtalanul máséhoz hasonló nevet használ.  

NEM LÉTEZIK CIVIL ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN!

AZ ÁLLATVÉDŐ  SZERVEZETEK – ÉS AZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGEI - ERRE NEM ADTAK ÉS NEM IS ADHATNAK MEGBÍZÁST SENKINEK! AZ OMBUDSMANT AZ ORSZÁGGYŰLÉS VÁLASZTJA.  

Fent nevezett szervezet – önmagát a magyar állatvédelem jogi élharcosaként feltüntetve – mond véleményt az állatvédelmet érintő kérdésekről. Teszi ezt az állatvédő szervezetek megkérdezése és felhatalmazása nélkül, gyakran a többi száz és száz állatvédő szervezet érdekeivel ellentétesen! 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ebenci.blog.hu/api/trackback/id/tr652019224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgár Teréz Eszter - KOCSI-KÁZÁS 2010.11.15. 08:06:47

Morskie Oko – a tengerszem. Csodálatos, varázslatos, ahogy a lengyelországi hosszú hétvége kedvcsinálója beharangozta. Túl sok a szuperlatívusz, márpedig amihez nincs mit hozzátenni, abból csak elvenni lehet. Tudtam, hogyan jutunk majd fel a csod...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása